Autonoom 230V Zonnesysteem voor tuin of vakantiehuis

Stelt u eens voor dat in het tuinhuisje waar nu geen stroomvoorziening is eenvoudig een autonoom 220V/230V aansluiting gerealiseerd kan worden zodat u de tuin kunt maaien, TV kunt kijken, een koelkast gebruiken en koffie kunt zetten. Dat is gewoon mogelijk door het toepassen van een compleet zonne-systeem waar u met behulp van zonnepanelen en accupakket stroom op kunt wekken maar nog belangrijker ook op kunt slaan. Wij hebben al diverse van dit soort autonome systemen verkocht in verschillende situaties en toepassingen. Ook verkopen wij dit veel aan klanten die in het buitenland een huis hebben en hiermee de stroom voorziening regelen. Autonoom staat voor zelfstandig functionerend.

 

Heeft u een netaansluiting nodig? Het antwoord is NEE, u kunt stroom opwekken zonder aansluiting van de Energie leverancier. U bent volledig onafhankelijk van externe stroomvoorzieningen.

IMG_0490 IMG_0496

De panelen zijn eenvoudig te integreren op uw dak en in de omvormer zit een oplaad systeem. Het is zelfs mogelijk om een aggregaat aan te sluiten als er meer stroom nodig is als in de accupakketten aanwezig is.

Wij maken gebruik van OPTI-SOLAR oplossingen die ruime ervaring hebben met (autonome) hybride energie opslag.


Hoe werkt het?

Het zonnepaneel op uw dak zal gedurende de zon-uren elektrische energie opwekken. Deze energie wordt door de Opti Solar gecombineerde laadregelaar en omvormer aan de aangesloten apparatuur geleverd. Als er meer energie uit uw zonnepaneel komt als er op dat moment gebruikt wordt, zal de laadregelaar deze energie opslaan in de bijgeplaatste accu’s. Wanneer uw apparatuur meer energie nodig heeft als er op dat moment door de zon geleverd wordt, zullen de accu’s bijspringen en de opgeslagen energie bijleveren. Als u niet op uw buitenverblijf bent zal er hoogst waarschijnlijk meer energie door de zonnepanelen worden opgewekt dan dat er op dat moment benodigd is. Deze energie wordt dus opgeslagen in de accu’s en kan later worden benut. Afhankelijk van de gekozen configuratie zal alle meer geleverde energie gedurende uw afwezigheid worden opgeslagen en kunt u deze gebruiken wanneer u wel aanwezig bent.

Mocht u dat wensen dan helpen wij u graag met het configureren van de voor u passende configuratie. Dat doen we met behulp van een energie balans, met zo een balans kunnen we goed bepalen hoeveel panelen en accucapaciteit nodig is voor een goed werkend systeem. We hebben diverse soorten panelen en accusystemen zodat we voor vrijwel iedere toepassing een oplossing hebben.

Meer informatie? Hulp bij een energiebalans? Een prijsopgave? Stuur dan een mail naar info@mobiele-zonneenergie.nl

zonnepanelen op tuinhuis autonoom Applicatie diagram van offgrid systeem autonoom