Carport op zonne-energie

Verdien uw eigen carport terug!

U heeft ruimte in uw tuin of bij uw bedrijfspand voor een carport?  

Het lijkt te mooi om waar te zijn maar u kunt op een eenvoudige manier zonne-energie opwekken door een carport te plaatsen met geïntegreerde zonnepanelen. Mobiele-zonneenergie.nl heeft speciaal voor de Nederlandse markt een carport ontwikkeld met geïntegreerde zonnepanelen die in diverse maten en uitvoeringen geleverd kan worden. Op deze manier wekt u duurzame energie op terwijl uw auto, caravan of ander object droog onder een afdak staat.

Voordelen van deze oplossing:

  • geen zonnepanelen op uw huis (als daar geen plek voor is bijvoorbeeld)
  • duurzaam dak van zonnepanelen (waterdicht)
  • carport die zich terugverdient met de zon
  • geen BTW op uw investering
  • voor zakelijk gebruik diverse investeringsaftrek mogelijkheden
  • combinatie met oplaadpunt voor elektrische auto mogelijk
  • Prachtige strakke uitstraling en afwerking (bv door semi transparante panelen)
  • diverse maatvoeringen (op maat) en afwerking mogelijk

Diverse uitvoeringen en op maat gemaakt

De carport is in diverse uitvoeringen beschikbaar bijvoorbeeld met houten, RVS, Alu look of diverse kleuren als omlijsting en opbouw. Ook bij deze oplossing is het mogelijke een authentieke, moderne, of eigenzinnige uitstraling te creëren die bij uw situatie past.  Wat ook uniek is aan deze oplossing is dat de panelen naast de standaard blauwe of zwarte uitvoering panelen ook in semi-transparante uitvoering geleverd kunnen worden en zo een mooi doorschijnend effect hebben. De afmetingen en keuze van panelen kunnen we tijdens een afspraak vastgestellen, dit is natuurlijk we mede afhankelijk van de standaard maten van de panelen. Afhankelijk van de grootte en positie van de carport kan de opbrengst variëren van 2 kWh tot 4 kWh of meer (jaarlijkse opbrengst is dan bv 2000 kWh of meer). Kijk bijvoorbeeld op uw jaaropgave van uw energie leverancier wat het jaarlijkse verbruik is. Dan is het meteen duidelijk wat er aan energie bespaard kan worden.

Oplaadpunt voor elektrische auto.

Mocht u in het bezit zijn van een elektrische auto is het vermogen van een dergelijk systeem dus ruim voldoende om de auto op te laden het is dan ook mogelijk een oplaadpunt te voorzien voor het opladen van de auto. Maar wat als de auto niet opgeladen word en de zon schijnt? Als de auto niet wordt opgeladen is het geen probleem het overschot zal natuurlijk door middel van saldering met uw energie maatschappij verrekend worden, zie de link voor meer info over salderen. Een accu van een auto is ca 24kWh (Een kWh verbruik je door één uur lang precies één kW, ofwel 1000 Watt te verbruiken). Een carport als hier afgebeeld kan wel tot 2300 kWh of meer per jaar opwekken afhankelijk van het type panelen en positie tov de zon. Dit betekent dat de auto wel van 95 ladingen per jaar kan voorzien worden. Wel zal er gekeken moeten worden of een snellader nodig is om de accu snel op te laden. Ook daar kunnen wij u adviseren.

Ik heb geen elektrische auto is een carport dan wel interessant?

Ook als u geen elektrische auto heeft is een carport natuurlijk een mooie manier om stroom op te wekken, nu is het niet nodig om de panelen op uw dak te monteren en mocht u gaan verhuizen zou het systeem zelfs kunnen laten verplaatsen. Ook hier geld dat u de stroom via de energiemaatschappij kan salderen, meer info daarover kunt u hier vinden.

Diverse toepassingen mogelijk

Naast het fraaie aanzicht en de duurzame en goedkope energie is het erg gemakkelijk dat de dakhelling en –hoek instelbaar. Dat betekend dat de carport ook tegen een muur naast het huis of ander gebouw geplaatst kan worden. Daardoor is de carport in vrijwel elke situatie toepasbaar mits er natuurlijk zonlicht op valt. Bovendien kan de carport van een keurig afgewerkte regenwaterafvoer voorzien worden. De carport is modulair opgebouwd en kan ook voor grote parkeervoorzieningen gemaakt worden (bijvoorbeeld bij winkelcentra, sportvelden of oplaadpunten voor elektrische auto’s). Bovendien kan het concept eenvoudig worden toegepast in veranda’s en/of overkappingen, zie onze website voor andere toepassingen. Wij willen u graag adviseren wat de mogelijkheden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.