Autonoom zonne-energie/bron systeem – 230 V – off grid

uw eigen 230V stroomvoorziening maar dan wel duurzaam! Het kan door ons voorgeprogrammeerd afgeleverd worden dus je kunt meteen aan de slag met het systeem.

Mobiele-zonneenergie.nl heeft een eenvoudig inzetbaar en makkelijk te installeren autonoom zonne-energiesysteem in het portfolio om bijvoorbeeld garages, bestelbussen, vrachtwagens, bouwketen of containers uit te voeren met een duurzaam PV systeem op basis van zonnepanelen. Met een dergelijk systeem creëer je een 230V stroombron waarmee je gebruik kunt maken van diverse huishoudelijke apparaten, gereedschappen, computers, druppelaars en vele andere elektrische apparaten.

autonoom plug and play (3)    autonoom plug and play (2)    autonoom plug and play (1)

Eigenschappen en voordelen zonne-systeem:

–          U kunt normale 230VAC apparatuur gebruiken

–          Door de intelligente gecombineerde zonne-energie lader en omvormer wordt efficiënt met uw opgewekte energie omgegaan.

–          Door de zuivere sinusvormige 230VAC uitgangsspanning geen hinderijke vervorming wat slecht is voor elektronische apparatuur.

–          Er is geen netstroom van buitenaf nodig, dus volledig autonoom / off grid

Waarom?

Op diverse plaatsen zijn geen aansluitingen voor netstroom of wil je niet afhankelijk zijn van deze voorziening.  Een diesel- of benzine generator kan dan een oplossing bieden maar deze energie bron heeft een milieubelastende invloed, maakt veel herrie, gebruikt dure brandstof en heeft geregeld duur onderhoud nodig. De Mobiele-zonneenergie.nl Storage Off-Grid Power Box “Light” kan in deze gevallen een milieuvriendelijke oplossing zijn met een nagenoeg onderhoudsvrije lange levensduur. Heeft u dus altijd een netaansluiting nodig? Het antwoord is NEE, u kunt stroom opwekken zonder aansluiting van de energie leverancier. U bent volledig onafhankelijk van externe stroomvoorzieningen.

 Systeem beschrijving  

De Mobiele-zonneneergie.nl Energy Storage Off-Grid Power Box “Light” is een voorgeprogrammeerde 230V energiebron, gevoed uit vrij beschikbare zone-energie.

Afhankelijk van de aangesloten hoeveelheid zonne-panelen kan de Storage Off-Grid Power Box “Light” tot 3 kWh(*) energie per dag opwekken en deze opgewekte energie tijdelijk opslaan in een accu voor de nacht of wanneer meer energie gevraagd wordt dan er op dat moment door de zon wordt opgewekt. De VG Energy Storage Off-grid Power Box “Light” is uw stabiele 230V, 50/60Hz zuivere sinus energiebron welke uw elektrische apparaten tot 1 kVA kan voorzien van energie.

Wat bied het systeem?

De Storage Off-Grid Power Box “Light” is;

  • Alles in één, milieuvriendelijke energie generator.
  • Voor geprogrammeerde oplossing. Sluit uw zonnepanelen en accu aan en uw systeem is klaar voor gebruik.
  • Geschikt voor 600Wp zonepaneel vermogen.
  • Geruisloze oplossing vergeleken met een generator.
  • Krachtige energiebron 230V 50/60Hz, 1 kVA (800 W) continue.
  • 100% overbelastbaar voor 5 seconden.
  • Geschikt voor 12V AGM/GEL of natte accu’s
  • met opslag capaciteit tot 3 kWh(**).
  • Lichte en compacte oplossing (slechts een ruimte van 400x250mm is benodigd).

(**) Wij adviseren een cyclische laad/ontlading van 50% van de accu capaciteit voor een lange levensduur van uw accu (tot 1400 cycli).

Technische specificaties

·         Uitgangsspanning : 230V 50/60Hz zuiver sinus.

·         (andere spanningen als optie)

·         Uitgangsvermogen : 1 kVA / 0,8 kW

·         Overbelastbaarheid : max. 100% voor 5 seconden

·         Zonnepaneel capaciteit : Tot 600Wp (Vmp 16-18V)

·         Opslag capaciteit : Tot 500Ah accu’s (6000Wh)

·         Afmetingen omkasting: 400x250x 500 mm (bxdxh)

·         Gewicht : 10 kg excl. accu

·         Uitgang aansluiting : 1 x Schuko WCD max. 4A